KANTHAL inženirji so uspeli skrajšati čas, ki je potreben za peko tradicionalne neapeljske pice z 90 na 37 sekund, in sicer tako, da so izdelali pečico s temperaturo grelnega elementa 900 °C. V tesnem sodelovanju s picopekom Oskarjem Montano so morda ustvarili najhitrejšo* pico na svetu.
(*glede na podatke iz interneta)
KANTHAL odlikujeta inovativnost in radovednost. Vedno skušajo skupaj s strankami ustvariti nove in boljše procese ogrevanja, zaradi česar so razmišljali o … pici. Inovativna KANTHAL tehnologija električnega ogrevanja proizvaja visoke temperature, pa tudi dosledno in natančno ogrevanje. Pica je taka jed, katere kvaliteta zavisi od ravno pravšnje toplote in "najboljšega način priprave", ki je zasidran v tradiciji in ponosu. Vprašali so se: ali lahko sprejmemo ta izziv in uporabimo svojo tehnologijo za izdelavo najhitrejše pečice za peko pice na svetu?
Björn Holmstedt - eden najbolj kreativnih razvojnih inženirjev in velik ljubitelj pice - se je odločil, da bo to izvedel. Če bi mu to uspelo, bi pokazali moč skupnega sodelovanja pri ustvarjanju resničnih inovacij (in pravzaprav je bila prva švedska picerija zelo blizu KANTHAL tovarne v Hallstahammar-ju).
Toda kako hitra je najhitrejša pečica za pico na svetu? Naredili so nekaj raziskav in ugotovili, da se neapeljska pica - za katero mnogi menijo, da je edina prava - običajno speče v približno 90 sekundah, pri približno 450 °C. Pri nekaterih vrstah pečic je to mogoče skrajšati na minuto. Našli so celo nekoga, ki je s pomočjo KANTHAL žice in veliko lesa uspel speči pico v 45 sekundah. 45 sekund je precej hitro, ali bi to KANTHAL res lahko premagal?